Antwerpse Red Star Line Museum wint prestigieuze Museumprijs

Amper acht maanden na opening kan het Red Star Line Museum de publieksprijs van de jaarlijkse Museumprijs op de schouw zetten. Meer dan 5000 mensen brachten via de website www.museumprijs.be hun stem uit. Na deze stemming kwam het Red Star Line Museum samen met het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel en het Musée des Beaux-Arts in Luik als winnaar uit de bus.

sstoffels

Coördinator Luc Verheyen mocht gisteren de prijs in ontvangst nemen. "Voor het museumteam is het een aanmoediging om de komende jaren op de ingeslagen weg verder te gaan en het Red Star Line Museum verder uit te bouwen." Het museum draagt de prijs op aan zijn publiek. Sinds de opening in september 2013 ontving het Red Star Line Museum 150.000 bezoekers.

Het Red Star Line Museum was eveneens genomineerd voor de Vlaamse museumprijs. De Vlaamse onderscheiding gaat dit jaar naar het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. In Brussel viel deze eer te beurt aan het Museum van de Stad Brussel. In Wallonië ging het Musée provincial Félicien Rops in Namen met de Museumprijs lopen.

Foto: BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Red Star Line