Kürt Rogiers wordt kapitein Von Trapp in Sound of Music

Kürt Rogiers heeft zijn eerste grote musicalrol beet. Tijdens de kerstvakantie zal hij Kapitein Von Trapp spelen in de show 'The Sound of Music'.

mgeysmans

"Buiten Edelweiss heb ikzelf geen solonummers, dat valt dus nog goed mee", vertelt een overgelukkige Rogiers. "De andere nummers moet ik gewoon meezingen. Dat zou wel moeten lukken. De mensen van Albert Verlinde Entertainment hebben me allereerst een lied laten zingen, en dat was volgens hen goed genoeg. Ik krijg daarnaast ook nog stemcoaching."

Gisteren liet hij op QMusic al een eerste keer horen hoe de Vlaamse versie van Edelweiss zal klinken. "Ik heb hier geen auditie voor gedaan. Volgens mij zochten ze gewoon een oude acteur, die grijs genoeg was. Ik weet niet wat ik het vervelendste vind aan de rol: het feit dat ik zal moeten zingen, of het feit dat ik een heel jong meisje zal moeten verleiden", lacht Rogiers nog. De rol van Maria zal namelijk gespeeld worden door de 22-jarige Charlotte Campion, die eerder ook al in musicals als Doornroosje en Annie speelde.

De Sound of Music loopt van 16/12/2014 tot en met 04/01/2015, afwisselend in de Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent. De productie komt er naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de prent.

MiGe

MEER OVER Kürt Rogiers