Irish Travellers beroeren buurt

De aankomst van vijf gezinnen van Irish Travellers op camping Ruige Heide in Zandvliet zorgt voor deining in de buurt. Bestuurder Erwin Groenendyk stelt iedereen gerust: "Vrijdag zijn ze weg."

jatimmermans

De Irish Travellers arriveerden vorige donderdag op camping Ruige Heide. Hun passage roept bij omwonenden nare herinneringen op. In september 2010 en februari 2011 zorgden Irish Travellers voor lawaaioverlast in de omgeving. Er waren toen ook diefstallen. De mannen met auto's met Britse nummerplaat en Iers accent voerden klusjes uit die niet altijd eerlijk gebeurden en vaak slecht afgewerkt waren.

"Maar de situatie is nu totaal anders", benadrukt bestuurder Erwin Groenendyk van vzw Ruige Heide. "Het gaat om andere mensen dan die van 2011 en nu hebben ze wel toestemming om te kamperen. Vrijdag vertrekken ze."

Groenendyk lichtte preventief de politie in. Agenten kwamen de identiteitskaarten controleren en noteerden de nummerplaten. Alles bleek in orde. "Die mensen kunnen ook gewoon op vakantie zijn, hé? We mogen ze niet op basis van vooroordelen met de vinger wijzen", zegt Groenendyk.

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Noord

KRISTIN MATTHYSSEN Foto W&F

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio