Dimitri Bontinck weer onderweg naar Syrië

Dimitri Bontinck waagt zich weer aan een reis naar Syrië. Deze keer laat hij zich vergezellen door een Nederlands-Palestijnse journalist. Hij was al eerder in het oorlogsgebied en zoiets is nooit zonder gevaar. Maar dit keer is het pas echt een gewaagde onderneming.

jatimmermans

Het verhoogde risico van de reis heeft alles te maken met zijn zoon Jejoen. Die legde bij zijn terugkeer uit Syrië belastende verklaringen af over Abu Imran van Sharia4Belgium. In zoverre mate zelfs dat vanuit extremistische hoek bedreigingen werden geuit aan Jejoen. De naam Bontinck ligt dus slecht bij de rebellen.

Maar de dreigementen maken blijkbaar geen indruk op vader Bontinck, want de voorbije dagen plaatste hij filmpjes op Facebook over de reis. Naar verluidt nam hij een vlucht naar Turkije en daarna ging het met een busje richting Syrië.

Over het opzet van de reis gaf hij geen informatie. "U zult het kunnen volgen in de Franse media. Ik mag contractueel geen verdere details geven", was het enige dat hij kwijt wilde. Eerder dit jaar sloot hij een contract met uitgeverij JC Lattès in Parijs voor een boek en een film over zijn Syrië-ervaringen.

AK Volgens deze foto op Facebook is Dimitri Bontinck momenteel auteur, onderzoeker en journalist.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER