Stromae populairder dan Rihanna op Marokkaans festival

Print
Zanger Stromae heeft voor een recordopkomst gezorgd tijdens het muziekfestival Mawazine, dat plaatsvindt in Rabat, de hoofdstad van Marokko. Meer dan 180.000 toeschouwers zakten maandagavond af naar het festival.

Zowat 2,5 miljoen toeschouwers worden verwacht op de dertiende editie van het festival, dat plaatsvindt tussen 30 mei en 7 juni. Meer dan 100 artiesten treden er op en er worden verschillende genres gebracht. Maandagavond stroomden 183.000 mensen toe om Stromae aan het werk te zien. Hij wordt momenteel beschouwd als de grootste Franstalige zanger. Het gaat om een record. Het vorige record stond op naam van de Amerikaanse sterartieste Rihanna en de Franse DJ David Guetta: toen kwamen 150.000 mensen kijken.

Temidden de massa bevonden zich talloze jongeren, maar ook families. Stromae verzorgde een optreden van anderhalf uur en bracht zijn bekendste nummers, waarmee hij de massa aan het dansen kreeg.

Op de vierde dag van het festival Mawazine-Rythmes du Monde mocht de organisatie al 483.000 toeschouwers verwelkomen. Justin Timberlake opende het festival op vrijdag, terwijl Alicia Keys het komende zaterdag zal afsluiten.

Belga
Foto Reuters

Nu in het nieuws