Geen bijkomend onderzoek in terrorismedossier Sharia4Belgium

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft de verzoeken tot bijkomend onderzoek in het terrorismedossier rond Sharia4Belgium dinsdag afgewezen. De zaak kan nu dus opnieuw voor de raadkamer komen met het oog op verwijzing naar de correctionele rechtbank.

ikerremans

Het federaal parket wil 46 personen voor de rechtbank brengen. Zestien verdachten, met Fouad Belkacem op kop, worden beschouwd als leiders van een terroristische organisatie. De anderen, onder wie Syriëstrijders Jejoen Bontinck en Brian De Mulder, worden aanzien als leden. Naast het ronselen van Syriëstrijders en het dreigen met een aanslag, werd ook de aanval op het politiekantoor in Sint-Jans-Molenbeek op 31 mei 2012 mee opgenomen in de tenlasteleggingen.

De zaak kwam vorige maand al eens voor de raadkamer voor verwijzing, maar daar verzochten de advocaten van Fouad Belkacem en Elias T. om bijkomend onderzoek. Ze vroegen onder meer om confrontaties en meer informatie over de terroristische groeperingen in Syrië.

De onderzoeksrechter ging niet op de verzoeken in. De verdachten gingen in beroep, maar vingen bij de kamer van inbeschuldigingstelling eveneens bot.

Belga Foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER