Niels Albert woensdag terug naar Brugada

Veldrijder Niels Albert is dinsdag op consultatie geweest bij hartspecialist Pedro Brugada in het UZ te Brussel. Woensdag gaat hij opnieuw langs. "Ik zal nog veel testen moeten ondergaan, voor conclusies is het veel te vroeg", stelde de tweevoudige wereldkampioen veldrijden.

mceulemans

Albert gaf op maandag 19 mei een persconferentie in Leuven waarop hij zijn afscheid aan de wielersport aankondigde omdat bij hem hartproblemen, meer bepaald een verlittekening op de hartspier, werden vastgesteld. De Spaans-Belgische hartspecialist Pedro Brugada stelde toen dat hij dit euvel wel zou kunnen verhelpen indien Albert bij hem op consultatie kwam.

"Onderzoeken afwachten"

Dat gebeurde dus dinsdag nadat de renner eerder van enkele specialisten uit het AZ Antwerpen en Leuven te horen kreeg dat de hartritmestoornissen waarmee hij sukkelde bij het beoefenen van topsport, levensbedreigend zouden zijn.

"Niels trekt de diagnose van zijn specialisten niet in twijfel", klinkt het in een persbericht van zijn team BKCP-Powerplus. "Maar het is een normale menselijke reflex dat hij langsgaat bij Brugada. Hij wil zeker zijn dat alle mogelijke opties bekeken worden."

Afwachten

"Veel wil ik over deze hele zaak niet kwijt", reageert Brugada. "Ik vind het vreemd dat de media ondertussen al weet hebben van het feit dat Niels Albert bij mij op consultatie komt. Ik wil dan ook geen verdere verklaringen afleggen. Ik moet de nodige onderzoeken afwachten. Wij zullen te gepasten tijde wel communiceren met de media hieromtrent."

Woensdag zal Albert een CT-scan ondergaan. "Het zou kunnen dat er eventueel een probleem is vanuit het verleden met een valpartij en dat mijn hart gekwetst is, of op één of andere manier gekwetst geweest is", vertelde hij aan VTM. "Dat moeten de dokters met zekerheid weten vooraleer ze conclusies zullen trekken."

Of hij opnieuw aan topsport kan doen is nog lang niet duidelijk. "We gaan eerst proberen mij beter te maken als mens", stelde Albert realistisch. Pas dan gaan we zien of een carrière als wielrenner nog mogelijk is."

Belga Archiefbeeld PN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen