Eerste Vlaamse Moslim Expo doet naar meer smaken

In Antwerpen vond afgelopen weekend de eerste editie van de Moslim Expo Vlaanderen plaats. In het Theater aan de Stroom op Linkeroever toonden een dertigtal standhouders hun plaats in de leefwereld van de Vlaamse moslims.

jrosquin

Opvallend was de grote diversiteit van de deelnemende exposanten. Sociale verenigingen en artistieke organisaties stonden zij aan zij met commerciële ondernemingen. “We willen met deze beurs de leefwereld van de moslim laten ontdekken”, zegt organisator Ramzi Zarqane. “Om zo het angstig gevoel dat veel mensen bij moslims hebben weg te nemen. Hier kan de buitenwereld, zowel moslims als niet-moslims, zien dat 98 procent van de gelovigen zich engageert in de Belgische samenleving. Een aantal van de standhouders heeft overigens eerst kritisch de kat uit de boom gekeken om zich in te schrijven. Ze wilden eerst zeker zijn van onze bedoelingen.”

De leefwereld van de moslims bestaat duidelijk meer dan alleen uit de ramadan en het bezoek aan de moskee. Evengoed is de moslim een ondernemer die creatief initiatief neemt en durft te innoveren. “We willen van de Moslim Expo een jaarlijks evenement maken”, zegt Ramzi Zarqane. “We willen uitgroeien tot een volwaardige beurs waar duizenden moslims en niet-moslims onze diverse wereld en meerwaarde voor de maatschappij komen ontdekken.”

Iwan Pas Foto Dirk Kertsens (Véronique Cools biedt met de organisatie 4 New Moslims ondersteuning aan bekeerlingen)

Lees meer in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Antwerpen Stad

MEER OVER Meir en Mekka