Graafwerken gestart vlakbij plek waar Maddie McCann verdween

Graafwerken gestart vlakbij plek waar Maddie McCann verdween

Graafwerken gestart vlakbij plek waar Maddie McCann verdween

Print
De Britse en Portugese politie zijn maandag gestart met graafwerken vlakbij de plek waar zeven jaar geleden het Britse meisje Madeleine McCann verdween. Dat hebben lokale media bericht. Maddie verbleef met haar familie in het Portugese vakantieoord Praia da Luz. Ze was toen bijna vier jaar.

Maandagvoormiddag werd een veiligheidszone afgebakend rond verschillende braakliggende terreinen waarvoor de inspecteurs van Scotland Yard een zoekactie hebben gevraagd. De graafwerken zouden vijf tot zeven dagen duren. Er worden snuffelhonden ingezet.

Scotland Yard kreeg begin mei de toelating om zoekacties te starten vlakbij het hotelcomplex in Praia da Luz, waar Maddie begin mei 2007 verbleef met haar familie. Het meisje verdween terwijl haar ouders aan het eten waren in een naburig restaurant.

De Portugese politie klasseerde het dossier in 2008 na veertien maanden onderzoek, waarbij de ouders van Maddie in verdenking werden gesteld, maar nadien werden witgewassen. Na twee jaar het dossier te hebben bestudeerd, opende de Britse politie in juli 2013 officieel een eigen onderzoek. De Portugese autoriteiten heropenden kort daarna het dossier.

Belga, Foto Reuters

.

Nu in het nieuws