Joy Anna Thielemans (21) deelt haar leven in nieuw boek

Joy Anna Thielemans (21) deelt haar leven in nieuw boek

Joy Anna Thielemans (21) deelt haar leven in nieuw boek

Print
Goed nieuws voor de Thuis-fans die hun favoriete personages drie maanden moeten missen: binnenkort komt Gewoon Joy uit, een boek met de diepste zielenroerselen van Joy Anna Thielemans (21). “Ik weet nu al dat ik over dertig jaar mezelf ga uitlachen met dingen die ik nu over het leven denk te weten.”

“Mijn vrienden noemen me Joy. Nooit Joy Anna. Zo geef ik mijn hoofd af en toe rust. Dan kan ik gewoon Joy zijn, bij hen durf ik dat.” Zo begint het promotekstje in de nieuwe aanbiedingsfolder van uitgeverij Van Halewyck waarmee het boek van Joy Anna Thielemans aangekondigd wordt. Het boek is een slimme zet van de uitgeverij, want ‘Jana’ uit Thuis is razend populair.

“Sommigen noemen het een biografie, maar dat is het níét”, zegt Thielemans. “Ik ben nog maar 21 en al heb ik al redelijk veel geleerd, ik weet zelf nog maar zo weinig over het leven. Hoe zou ik dan al een biografie kunnen schrijven?”

Wat het dan wel wordt? “Een volwassen vriendenboek, zo noem ik het." De actrice belooft dat ze haar fans een eerlijke inkijk zal geven in “de bouwstenen van haar leven”, aan de hand van post-its, brieven, vragen aan vrienden en aan zichzelf en natuurlijk ook een stapel foto’s. “Ik weet nu al dat ik over dertig jaar mijzelf heel hard ga uitlachen met dingen die ik nu over het leven denk te weten. Maar dat maakt het net zo zalig om nu al zo’n boek te schrijven.”

Gewoon Joy verschijnt in augustus, zal 256 pagina’s tellen en net geen twintig euro kosten.

Jan Ruysbergh
Foto Frank Abbeloos

MEEST RECENT