Oproep tot protestmars op Brussel als N-VA niet in regering zit

Enkele jaren in Brussel hielden tienduizenden Belgen een mars door Brussel om de aanslepende regeringsonderhandelingen aan te klagen. De betogers hadden het toen vooral gemunt op de N-VA. Nu worden de rollen misschien omgekeerd. Via een Facebookgroep wordt opgeroepen om op straat te komen als de N-VA niet in de federale regering terecht komt.

jrosquin

Als we de insiders en commentatoren mogen geloven heeft het er alle schijn naar dat N-VA niet voldoende partners zal vinden om een federale regering te vormen. Met 1/3de van de Vlaamse stemmen dreigt de grootste partij dus uit de nationale regering te vallen en dat zint heel wat Vlaams-nationalistische kiezers niet.

Enkele dagen geleden werd de Facebookgroep 'Als N-VA niet in de federale regering zit, moet Vlaanderen op straat komen' boven het doopvont gehouden. Maandagochtend hadden zo'n 700 mensen deze pagina al ondersteund. Via Facebook worden alle 1,4 miljoen kiezers van de N-VA opgeroepen om op 1 augustus te betogen in Brussel, als de partij zich tegen dan nog niet in de federale regering heeft binnengewerkt.

Of we ons effectief moeten verwachten aan een gele mars op Brussel zal nog moeten blijken.

Foto BHul (de overwinningsspeech van Bart De Wever in de Viage in Brussel)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio