Wrak Costa Concordia wordt tot schroot herleid

Wrak Costa Concordia wordt tot schroot herleid

Wrak Costa Concordia wordt tot schroot herleid

Print
Het cruiseschip Costa Concordia zal volgens een krantenbericht in juli naar Genua gesleept worden en daar ontmanteld worden. Dat is beslist bij een ontmoeting tussen de rederij, technici en de verzekeraars, zo bericht de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore vrijdag. In de Italiaanse havenstad is de cruisemaatschappij Costa Crociere gevestigd.

Volgens de krant zal het wrak op 20 juli naar Genua worden vervoerd, over een afstand van ongeveer 280 kilometer. Het schip zal dus niet met de gigantische "Vanguard" worden vervoerd.

De verzekeraars zijn akkoord met de bestemming, waar de ontmanteling evenwel 100 miljoen euro zal kosten, terwijl Turkije had aangeboden dat voor 40 miljoen euro te doen. De Italiaanse regering wenste immers dat de ontmanteling in een Italiaanse haven plaatsvond. De operatie zal ongeveer 100 arbeiders een jaar lang werk leveren.

Bij het ongeval met de Concordia, die op 13 januari 2012 voor de Toscaanse kust aan de grond liep toen het te dicht bij het eiland Giglio kwam, kwamen 32 mensen om het leven. Aan boord waren 4.229 mensen.

Belga, Foto AFP

Nu in het nieuws