1500 leerlingen zweren roken af

In de Kempen hebben honderd klassen of 1500 leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs deelgenomen aan de wedstrijd rookvrije klassen. De eerste diploma’s zijn uitgedeeld in het Sint-Claracollege in Arendonk.

drombouts

Vlak voor de Werelddag zonder tabak op 31 mei hebben de eerste Kempense klassen een diploma van rookvrije klas gekregen. Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en Logo Kempen willen met deze wedstrijd leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs aanmoedigen om niet te roken of hen te helpen om te stoppen met roken. In heel Vlaanderen namen dit jaar 1548 klassen of 24.517 leerlingen deel aan de wedstrijd.

In de Kempen alleen meldden zich 100 klassen of 1500 leerlingen aan. In het Sint-Claracollege van Arendonk namen in totaal 16 klassen deel. De meeste klassen slaagden erin om zes maanden lang rookvrij te blijven. Als negentig procent van de leerlingen van de klas op het einde van de wedstrijd rookvrij is, krijgen ze een diploma.

Burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA) van Arendonk deelde de diploma’s voorbije woensdag uit aan de leerlingen van de rookvrije klassen. De komende dagen worden nog diploma’s aan rookvrije klassen uitgedeeld op het gemeentehuis van Hoogstraten, in het Sint-Lutgardisinstituut in Mol, De Vesten in Herentals en in het Sint-Aloysiusinstituut in Geel.

BVDL

Foto Bert De Deken

MEER OVER Arendonk

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio