The Voice-kandidaten: Zoveel verdienen ze echt

Wie The Voice wint, leeft niet meteen voor de rest van zijn leven als een koning. De eerste winnaar, Glenn Claes, hield zelfs niets over aan zijn avontuur omdat hij geen single uitbracht en Paulien Mathues kan ondanks de lancering van een album nog steeds niet van haar muziek leven. Staat de nieuwste winnaar Tom hetzelfde lot te wachten?

mgeysmans

Volgens TvFamilie is Robby Longo momenteel bijzonder goed aan het boeren. "Zijn eerste cd is meer dan 20.000 keer over de toonbank gegaan. Toch werkt Robby nog fulltime, maar dankzij zijn werkgever kan hij de twee combineren. Gelukkig maar, want hij moet veel optreden", laat zijn manager weten. "Deze zomer sta ik meer dan vijftig keer op de planken. Van een braderie tot festivals, ik doe het allemaal. Maar ik ben altijd blijven werken om een vast inkomen te hebben. Het zal nog wel een paar jaar duren voor ik kan leven van mijn muziek. Ik werk enorm hard, maar de appreciatie van mijn fans is het mooiste compliment dat er bestaat", voegt Robby nog toe.

Silke Mastbooms lijkt echter de enige die echt goed van haar muziek kan leven. "Ik studeer zang aan het conservatorium in Gent. De voorbije jaren heb ik heel wat geschreven en ben ik blijven optreden. Dat was niet gemakkelijk, maar het is fantastisch leuk. Ik heb het druk. Er staan deze zomer al heel wat festivals op het programma." Volgens haar manager zijn er ongeveer 10 optredens per maand geboekt, waarbij de prijs voor een optreden tussen de 1.750 en 2.500 euro varieert. Daardoor zou de vrouw deze zomer alleen al minstens 35.000 euro binnenrijven.

Voor de winnaar van dit jaar, Tom, wacht er een cashbonus van 25.000 euro, een vervanging voor het platencontract dat niet langer een zekerheid is voor de winnaar. Ook Dunja heeft enkele optredens opstaan, al is het vooral Laura die een drukke zomer tegemoet gaat. "Ik ga deze zomer met de Bandits optreden. Dat zijn vrienden van mij en ik heb gehoord dat er naar mij gevraagd wordt."

MiGe

MEER OVER The Voice Van Vlaanderen

Nu in het nieuws