Set Things Right, het interview: "We doen puur ons goesting"

Set Things Right, het interview: We doen puur ons goesting

Set Things Right, het interview: "We doen puur ons goesting"

Print
Het Antwerpse Set Things Right heeft een moeilijke periode achter de rug. Een periode die de metalcoreband afsluit met een nieuw album en een releasefeestje, zaterdag in Edegem. Deze site sprak met bassist Jos De Roeck over de nieuwe plaat, de dito frontman en... dubstep.
Zaterdag wordt 'This Is Home', het nieuwe album van Set Things Right (STR), op de wereld los gelaten. Plaats van het gebeuren is Hangar 27 in Edegem. STR speelt er live, net als de vrienden van This Kid, Bear, Wasted Bullet en Across The Ocean. Een stevig feestje dus, als afsluiter van een moeilijk jaar. "Klopt", zegt Jos De Roeck. "Onze frontman Tom sukkelde al een tijdje met een zeldzame ziekte. Zijn eigen lichaam brak zijn bloedplaatjes af. We hebben de band een tijd on hold gezet. Toen Tom weer beter was, zijn we er weer vol tegenaan gegaan, maar dat ging ten koste van zijn gezondheid. Er zat voor Tom niets anders op dan te stoppen."

"We zijn blijven werken aan onze muziek en op zoek gegaan naar een vervanger voor Tom. Maar zonder resultaat. Na een halfjaar lag het einde van de band op tafel. En net toen leerden we Roger kennen!"

"Roger vult de rest van de band perfect aan. We werken nog maar een halfjaar met hem samen maar het voelt aan alsof we hem al jaren kennen. Hij hoeft zich ook niet meer te bewijzen. Hij heeft zijn sporen verdiend bij Expect The Recoil en In Clear Sight."

"En nu is er dus 'This Is Home'. Nog steeds typisch STR, maar volwassener en qua muzikaal niveau trappen hoger. Ons debuut dateert van drie jaar geleden, en in die periode hebben we heel hard gewerkt. Deze plaat is nog catchier dan de vorige, maar ook een stuk brutaler. We werken nog steeds met meezingbare melodieën en agressieve metal, maar we hebben die dynamiek verder uitgewerkt. Er zit ook meer variatie in dit album. Er zit funk in, gothic, dubstep... We zijn fan van verschillende genres en willen ook niet iets maken dat al duizenden andere bands gemaakt hebben. We doen puur ons goesting."

"Hoe het met Tom is? Beter. Hij werkt nu opnieuw deeltijds en kan ook opnieuw sporten. Muzikaal doet hij het wel nog rustig aan. Zich daar zwaar voor engageren laat zijn gezondheid nog niet toe. We zijn nog steeds heel goed bevriend met hem en zijn blij dat het beter met hem gaat."

[TDS]

Set Things Right presenteert 'This Is Home' op 31 mei in Hangar 27 te Edegem. De deuren gaan open om 18u. Tickets aan de kassa kosten 10 euro.

MEEST RECENT