Australische Apple-producten massaal gehackt

Heel wat Australische Apple-gebruikers werden deze ochtend met de schrik van hun leven wakker. Op hun iPhone, iPad en computers kwam plots de boodschap dat hun apparaat gehackt was. Als losgeld moesten de gebruikers maar liefst 100 dollar neertellen.

mgeysmans

De hacker, die zichzelf Oleg Pliss noemt, zou via de iCloud-gegevens van de eigenaars tot in het toestel zijn geraakt, waarop het geblokkeerd werd. Het toestel zelf wordt pas door de hackers vrijgegeven wanneer er 100 dollar losgeld wordt betaald. Enkele gebruikers liepen daarop in volle paniek naar de winkel van hun telecomoperator of Apple-store, maar kwamen van een kale reis terug. Aangezien niemand echt raad weet met de hacking. De getroffenen vonden er niets beter op dan hun ongenoegen via vraag- en antwoordsites te ventileren, en vonden al snel bijval van andere hacking-slachtoffers.

Volgens experts zou de hacking mogelijk gemaakt zijn door een fout gebruik van het paswoord. "Hoe moeilijk jij ook denkt dat je paswoord te achterhalen valt, als het ooit te grabbel is gegooid door een securitylek, dan blijft het mogelijk dat je nadien nogmaals gehackt zal worden."

PhotoNews

MEER OVER iPad