Schietpartij in Brussel gelinkt aan Israelische geheime dienst ?

Myriam en Emanuel Riva werden zaterdag neergeschoten voor het Joods Museum in Brussel. Het koppel vijftigers zou banden hebben met de Israelische inlichtingendienst Mossad. Israël bood ondertussen al hulp aan voor het onderzoek naar de schietpartij.

jlanssiers

De moord werd aanvankelijk beschouwd als een blinde schietpartij, waarbij de slachtoffers willekeurig waren. Maar de politie gaat er nu vanuit dat de slachtoffers een specifiek doelwit waren. Myriam Riva werkte immers voor de Israelische premier, een mogelijke dekmantel voor haar werk bij de Israelische geheime dienst. Emanuel Riva zou deel hebben uitgemaakt van een tak van de Israelische geheime dienst. Een jaar geleden hebben ze samen een missie uitgevoerd in het Israelische consulaat in Berlijn.

Justitie heeft het Zavelkwartier in Brussel onderzocht naar sporen van de daders. Uit de videobeelden van de camerabewaking heeft justitie al iemand in verdenking gesteld. De man wordt nu gezocht voor moord en terroristische aanslag. De manier waarop het koppel werd vermoord was "professioneel, koud en snel", schrijft de Waalse krant La Dernière Heure. Het parket zal dinsdag nog zoeken naar nieuwe sporen op de plek van het misdrijf.

JERL