Autolening piekt door lage rente

Banken sluiten dit jaar tot de helft meer leningen voor de aankoop van een auto af dan in dezelfde periode vorig jaar. Het Autosalon heeft de markt nieuw leven ingeblazen, maar vooral de lage rente speelt een doorslaggevende rol.

drombouts

Zowel bij KBC, BNP Paribas als Belfius stellen ze een opvallende stijging van het aantal autoleningen vast na twee zwakke jaren. Tussen januari en april noteerde BNP Paribas een stijging van 22,5 procent ten opzichte van 2013. Ook bij Belfius (+12%) en KBC (+50% in januari en februari) leggen ze mooie cijfers voor.

“De lage rente speelt zeker mee”, zegt woordvoerster Kim Cauberghs. “Voor mensen die nog twijfelden is die rente nu een laatste argument om toch een auto te kopen en een lening af te sluiten.”

“Het gaat wel om een combinatie van factoren”, zegt Stef Leunens van KBC. “Begin dit jaar hebben we erg veel promotiecampagnes gevoerd vanuit de bank, naar aanleiding van het Autosalon. Maar ook de autodealers zelf pakten uit met mooie promoties. De economie trekt zich ook in het algemeen op. Het is dus een mix van factoren en dat vertaalt zich nu naar de autoleningen.”

Lees meer in uw krant.

WB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER