Israëlisch koppel schietpartij dinsdag begraven, Israël helpt bij onderzoek

Miriam en Emmanuel Riva, het koppel Israëlische vijftigers dat zaterdagnamiddag is omgekomen bij de schietpartij in het Joods Museum van Brussel, wordt dinsdag begraven in Tel Aviv. Dat meldt Yossi Lempkowicz van het Europe Israel Press Association (EIPA).

fvranckx

De lichamen van beide slachtoffers zijn maandag in de loop van de dag al gerepatrieerd. Intussen biedt Israël zijn hulp aan bij het onderzoek naar de aanslag, aldus nog het EIPA.

Miriam en Emmanuel Riva brachten zaterdagnamiddag een bezoek aan het Joods Museum in de Brusselse Miniemenstraat toen een gewapende man er binnenstapte en het vuur opende. Naast het koppel vijftigers kwam ook een 67-jarige vrijwilligster in het museum om het leven terwijl een 25-jarige medewerker levensgevaarlijk gewond raakte.

Het federaal parket meldde maandagavond dat er contact was opgenomen met de Israëlische ambassade om de lichamen van het koppel te repatriëren met het nodige respect voor de religieuze en familiale tradities. Volgens Yossi Lempkowicz van het EIPA zijn die stoffelijke overschotten in de loop van maandag al gerepatrieerd en worden ze dinsdag in Tel-Aviv begraven.

Lees ook: Dader schietpartij was "koelbloedig persoon die doelbewust handelde"

Het EIPA meldt ook dat de Israëlische eerste minister Benyamin Netanyahu in een gesprek met ontslagnemend federaal premier Elio Di Rupo de hulp van de Israëlische overheid bij het onderzoek naar de dader zou hebben aangeboden.

Het Europe Israel Press Association is een privé-initiatief dat tot doel heeft journalisten een beter inzicht te bieden in de complexiteit en de uitdagingen van de situatie van Israël en het Midden-Oosten.