Burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA) net niet in de Kamer

Burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA) net niet in de Kamer

Burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA) net niet in de Kamer

Print
Arendonk - De laatste weken had de burgemeester alles op alles gezet om verkozen te geraken voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Geen markt of N-VA-bijeenkomst was hem hierbij te veel. "Ja, ik had inderdaad gehoopt om vanop de veertiende plaats enkele sprongen vooruit te maken. Ik besefte ten volle dat het een strijdplaats was", beaamt de burgemeester. "Ik had een persoonlijke score van ongeveer 10000 stemmen voorop gesteld."
Gisterenavond bleek dat slechts enkele honderden stemmen hem van de tiende plaats, zeker van een groen zitje in de Kamer, afhielden. "Het is natuurlijk even een ontgoocheling: ik kom 370 stemmen tekort en blijf steken op 9177 voorkeurstemmen", gaat hij verder.

"Maar ik ben bijzonder tevreden met de uitslag van onze partij in Vlaanderen en in Arendonk. We behalen hier bijna 40% voor het Vlaamse parlement en meer dan 42% voor de Kamer. Dat is ongezien en dat hebben we allemaal te danken aan de militanten en de kiezers."

Dat Kristof nog maar 34 jaar is en allicht nog kansen heeft voor de nationale politiek biedt hem ook troost. In elk geval lieten de militanten het niet aan hun hart komen. Ze vierden de overwinning van hun partij uitbundig in De Ster.

RJA
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio