PS en cdH pakken nog drie zetels af van MR in de Kamer, Groen eentje van sp.a

Met ruim 98 procent van de bureaus geteld, blijkt de PS plots nog twee zetels af te snoepen van grote concurrent MR. Ook Ecolo pakt er nog eentje af. De socialisten komen voorlopig uit op 25 zetels, de liberalen op 18. Toen 87 procent gestemd was, stond de tussenstand nog op 23-21. Aan Vlaamse kant haalt Groen in Oost-Vlaanderen nog een zetel op sp.a.

tmas

De kloof tussen PS en MR is plots weer heel wat groter dan zondagavond. "Gezien de resultaten, toch de onaangename indruk dat de bug ons onze overwinning heeft afgenomen", tweet Christopher Barzal, woordvoerder van PS-minister Jean-Pascal Labille. Hij doelt daarmee op de computerproblemen waardoor sommige resultaten nog steeds niet verwerkt zijn.

Blijkbaar profiteert de PS dus nog volop van die laatste tellingen, terwijl MR nog drie zetels moet prijsgeven. Maar ook aan Vlaamse kant doen de telperikelen de zaken nog schuiven. Met 87 procent van de bureaus geteld, leek sp.a nog goed voor dertien Kamerzetels. Intussen zijn dat er nog twaalf. Groen lijkt dan weer te groeien van vijf naar zes zetels.

Belga, Archieffoto

MEER OVER verkiezingen