Pol Van Den Driessche (N-VA): "Gemiste zetel is even slikken"

Pol Van Den Driessche heeft op een haar na een plaatsje in de Kamer gemist. De lijstduwer haalde 22.458 voorkeurstemmen, maar moet door het kiessysteem de zetel laten aan An Capoen. "Dat is even slikken, maar ik ben blij met de goede score van de partij."

tmas

Pol Van Den Driessche leek zondagavond helemaal terug. Hij loodste zijn boegbeeld Geert Bourgeois op een triomfantelijke manier binnen in de verzamelplaats in Roeselare en kreeg meteen de handen van alle militanten op elkaar. Toen wist hij echter nog niet dat hij niet verkozen zou raken.

"Het tij is pas laat gekeerd. Ik ben wat ontgoocheld. Jammer dat ik die zetel niet haal, maar ik stond ook op een moeilijke plaats. We gaan nu terug onze rug rechten." Van Den Driessche kan zich wel optrekken aan een hoog aantal voorkeurstemmen. "Ik moet enkel lijsttrekker Brecht Vermeulen laten voorgaan, dus we kunnen spreken van een fantastische comeback", aldus Van Den Driessche.

Ook al is er geen plaats in de Kamer voor de Bruggeling, toch breken er drukke tijden aan. "Ik ben nog steeds communicatieadviseur voor onze voorzitter Bart De Wever, dus we blijven zeker druk in de weer", besloot hij maandag.

Belga, Foto Belga

MEER OVER Pol Van Den Driessche