Meer dan 1.250 stemfies in zwemkledij om reis te winnen

Meer dan 1.250 mensen hebben zondag een 'stemfie', een foto van zichzelf in het stemhokje, in zwemkledij getrokken en op Facebook geplaatst, in de hoop een reis te winnen bij touroperator Neckermann. Tien mensen kregen een duoticket naar Turkije of Marokko, aldus woordvoerder Baptiste van Outryve.

ikerremans

Wie zondag ging stemmen in zwemkledij en in het stemhokje een foto van zichzelf maakte, maakte kans om zondag nog voor een week naar Turkije of Marokko te vertrekken. "De mensen moesten de foto posten en om 11.00 uur via de telefoon laten weten dat ze een foto online hadden geplaatst", aldus van Outryve, die spreekt van een zeer succesvolle actie. "Rond 11.00 uur hadden we op een bepaald moment 62 mensen in de wachtrij aan de telefoon."

'Stemfies' zijn in ons land officieel verboden, maar de FOD Binnenlandse Zaken liet voor de verkiezingen al weten dat de kans klein is dat voor de foto's boetes worden uitgedeeld. Talrijke mensen, onder wie ook verschillende politici, plaatsten zondag dan ook foto's van zichzelf in het stemhokje op de sociale netwerksites.

MEER OVER verkiezingen