Rutten: "Logisch dat als je aan tafel gaat, je dat op alle niveaus doet"

Rutten: Logisch dat als je aan tafel gaat, je dat op alle niveaus doet

Rutten: "Logisch dat als je aan tafel gaat, je dat op alle niveaus doet"

Print
Voor Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten is het logisch dat haar partij - als ze aan tafel gaat - op alle niveaus aan tafel gaat. "Ons programma laat zich niet opsplitsen in blokjes", zei Rutten in De Ochtend op Radio 1.

"Voor u staat een tevreden voorzitter", verklaarde Rutten. "Enkele weken geleden had iedereen het wegvagen van Open Vld voorspeld. We hebben tijdens de peilingen met de 10 procent geflirt. Als je dan 15,7 procent neerzet, dan ben je een winnaar."

Voor Rutten is het zonneklaar. "Er is een duidelijke winnaar in Vlaanderen. De N-VA is nu aan zet. Zo hoort dat in een democratie. Er moeten op alle niveaus regeringen gevormd worden. Laat Bart De Wever even de tijd om dat initiatief te nemen. In Brussel zijn wij alvast de grootste Vlaamse partij. Daar nemen wij het initiatief."

Alle niveaus

Rutten liet wel uitschijnen dat ze op alle niveaus wil mee regeren. "Het is essentieel dat je met een visie aan tafel zit. Die visie mag je niet in hokjes stoppen. Het is niet zo dat je in de ene regering iets totaal anders kunt doen dan in de andere. Het liberale programma is een programma dat op alle niveaus in dezelfde richting gaat. Daarom lijkt het me logisch dat je - als je aan tafel gaat - op alle niveaus aan tafel gaat."

Foto: PN

.

Nu in het nieuws