Lieten: "Ook vanuit oppositie voor Limburg blijven gaan"

Vlaams minister Ingrid Lieten, die als lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in Limburg licht terrein moest prijsgeven, wil ook als ze straks minister-af zou zijn, zich voor Limburg blijven inzetten. "Ik herhaal mijn oproep aan de andere partijen om hoe dan ook aan één koord te blijven trekken om de dossiers die voor onze provincie belangrijk zijn te verdedigen."

fvranckx

Ondanks het verlies was Ingrid Lieten helemaal niet teleurgesteld: "Ik heb een persoonlijke score gehaald waar ik alleen maar van kon dromen", zegt ze. "De partij doet het in Limburg beter dan op andere plaatsen in België, en we behouden ons aantal zetels."

Lieten houdt er wel rekening mee dat haar partij Sp.a mogelijk in de oppositie zal belanden. "Moest dat zo zijn, zal het niets afdoen aan mijn engagement", aldus Lieten.

"Meerderheid of oppositie, ik zal me blijven inzetten om de dossiers voor Limburg te verdedigen. En ik roep de Limburgse collega's van andere partijen op om hetzelfde te doen. We moeten aan één koord trekken om belangrijke projecten te realiseren, zoals de Spartacuslijnen en de Noord-Zuidverbinding."

Belga, Foto KH

Vastgoed

Jobs in de regio