Sluiting Ford Genk kent positieve gevolgen voor PVDA+

De ex-werknemers van Ford Genk op de lijsten van PVDA+ hebben hun partij naar forse winstcijfers geloodst. De partij haalt in Limburg zo'n 3 procent, in het kanton Genk zelfs bijna 7 procent. Limburgs PVDA-voorzitter Stany Nimmegeers is dan ook uiterst tevreden: "We worden beloond voor de maandenlange strijd die we met de arbeiders van Ford en de toelevering aan de bedrijfspoorten hebben gevoerd."

evrolix

Het moet gezegd: PVDA+ was steeds goed vertegenwoordigd aan de poorten van Ford Genk en de toelevering nadat de aankondiging van de sluiting gebeurde. Een aantal arbeiders stonden op de kieslijsten om dat engagement te verzilveren. Met succes, want in het kanton Genk haalt PVDA+ bijna 7 procent tot dusver.

Daarmee wordt de partij in die regio bijna even groot als de Open VLD. "In Limburg komen we wel iets tekort voor een zetel, maar dat was ook niet ons objectief", aldus voorzitter Stany Nimmegeers. "We zijn heel blij dat we worden beloond voor de intensieve campagne die we bij Ford en de toelevering hebben gevoerd. De mensen hebben daar gevoeld dat wij hen altijd door dik en dun hebben gesteund en van informatie hebben voorzien. Dat vertaalt zich direct in onze forse vooruitgang. We zijn dus op de goede weg."

Belga Foto KH

Vastgoed

Jobs in de regio