Jean-Marie Dedecker: "Dit zou wel eens een afscheidsinterview kunnen zijn" (video)

Met bijna een derde van de stemmen geteld ziet het eruit dat Lijst Dedecker de kiesdrempel niet zal halen. "Mijn rol in het parlement lijkt dan ook uitgespeeld. De tendens is er", aldus voorzitter Jean-Marie Dedecker in een eerste reactie zondagavond. Dedecker onderstreept wel dat dit niet het einde van LDD is.

evrolix

Met de verkiezingen in zicht trok Jean-Marie Dedecker de troepen terug naar West-Vlaanderen, van waaruit hij probeerde zijn zetel in het federaal parlement te verdedigen. "Ik denk niet dat het nog goed komt, al is het nog wachten op de resultaten uit Middelkerke", vertelde Dedecker vanuit zijn woonst in Middelkerke. "De N-VA overklast op dit moment alles. Het succes van de N-VA is de ondergang geworden van Lijst Dedecker. Het is een opdoffer maar het was ingecalculeerd."

Maar aan opgeven denkt hij niet. "We gaan de schouders niet laten zakken. Ik heb een hekel aan verliezen en als sportman heb ik meer verloren dan gewonnen, maar soms waren er ook klinkende successen. In het verleden flirtte Groen en N-VA ook met de kiesdrempel. We blijven voortbestaan, en we hebben een oorlogskas om verder te werken. Ik zetel nog in de gemeenteraad van Middelkerke en ben ook nog voorzitter van de partij", blikt hij al vooruit."De troepen terugtrekken was de enige kans. Dat veel mensen de partij hebben verlaten speelt daarin geen rol", staat Dedecker achter zijn strategische keuze.

Belga Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio