De Wever en Peeters klinken op de Grote Markt (video)

Het ging er de laatste weken van de campagne vaak bijzonder bitsig aan toe tussen N-VA en rivaal CD&V. Toch lijken de goede persoonlijke relaties tussen Bart De Wever en Kris Peeters er niet zwaar onder te lijden.

jrosquin

Om 9.30u ging De Wever onder overweldigende belangstelling stemmen aan de Wouter Haecklaan in Deurne, nadat hij eerst zijn kinderen naar de scouts had gebracht. Daarna bezocht hij het graf van zijn vader op de begraafplaats van Berchem, wat hij bij elke verkiezing doet. Om 12 uur ging hij zijn kinderen bij de scouts halen en was het 'daddy-time', zoals hij het zelf noemde. Hij nam ze mee uit eten in De Zeven Schaken in Antwerpen op de Grote Markt?

En wie liep hij daar tegen het lijf? Kris Peeters (CD&V) die er ook juist een interview had gegeven. Peeters 'dwong' bijna De Wever vervolgens om samen een terrasje te doen. Ze toasten met een Bolleke (Peeters) en een Cola Zero (De Wever).

"Dat is nu de eerste keer in 10 jaar dat jij er een offreert Kris", grapte een opvallend vrolijke De Wever. "We zijn hier op mijn grondgebied, dus eigenlijk zou ik er eigenlijk een moeten aanbieden", ging hij verder. "Voilà, dat dacht ik er ook van", lachte Peeters.

Foto Belga