Dedecker voor de rechter: "Politieke afrekening"

Voor LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker kan het geen toeval zijn dat hij twee dagen voor de verkiezingen, "na een flutonderzoek van zes jaar", naar de rechter wordt verwezen. "De perfecte timing van deze verwijzing, die geen uitspraak ten gronde is, bewijst dat het een politieke afrekening is, die alleen bedoeld is mijn herverkiezing in de Kamer te verhinderen", aldus Dedecker.

ikerremans

De voormalige judocoach heeft het over een "nietszeggend dossier" en een "juridische bagatel", waarin het parket van Hasselt zich heeft vastgebeten. "Voor Lijst Dedecker is het samenspannen van gerecht met de politiek geen nieuw gegeven. En die partij is er zich van bewust dat het politieke establishment zijn invloed tot in de uithoeken van het land kan aanwenden om een lastige luis in de pels uit te schakelen", luidt het vrijdag in een mededeling.

"Zolang er politici rondlopen die de spelregels naar hun hand zetten en er voor henzelf, hun vrienden, familie of partij onrechtmatige voordelen uithalen, blijft Lijst Dedecker daartegen strijden", belooft Dedecker. Zijn partij komt zondag bij de verkiezingen enkel in West-Vlaanderen op met een Kamerlijst. Dedecker zelf is lijsttrekker.

De ex-judocoach is naar de correctionele rechtbank doorverwezen wegens medeplichtigheid aan valsheid in geschrifte. Volgens de advocaat van Dedecker kan zijn cliënt weinig verweten worden, aangezien er niets mis is met de overeenkomst die de politicus destijds sloot met een privédetectieve.

Jean-Marie Dedecker tekende een contract met die privédetectieve om de handel en wandel na te gaan van Karel De Gucht.

Belga Foto Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio