Overleg bij De Hazelaar na "geslaagde" werkonderbrekingsactie

De bediendevakbonden LBC-NVK en BBTK bij woonzorgcentrum De Hazelaar in Kontich zitten maandag samen met de leiding van het woonzorgcentrum. Het overleg komt er na een eerder aangekondigde werkonderbreking vrijdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur. Levert het niets op, dan zijn nieuwe acties niet uitgesloten, klinkt het.

drombouts

"Ongeveer drie vierde van het personeel was vandaag aanwezig op de actie, die aangenaam en ludiek verliep", zegt LBC-NVK-secretaris Olivier Remy. "Een succes", vindt ook BBTK-secretaris Kristien Merckx, omdat acties in rusthuizen volgens haar zeldzaam zijn.

Met de werkonderbreking vroegen personeel en vakbonden aandacht voor een historisch personeelstekort bij De Hazelaar, dat nog zou zijn toegenomen doordat het personeel sinds februari ook zorg verleent in de 'Melrose'-serviceflats (foto), zonder nieuwe werkkrachten. Ook zijn er klachten over de personeelsadministratie. "De vraag om daar iemand bij aan te nemen, leeft sterk", stelt Remy nog.

Maandag om 17.00 uur zitten vakbonden samen met de directie en de raad van bestuur om naar oplossingen te zoeken. "We hopen dat er positief gereageerd wordt, vooral over de personeelsadministratie. Het blijken bijna uitzonderingen te zijn die het loon correct uitbetaald krijgen", vult Merckx aan. "Het personeel heeft ons laten weten dat ze bereid zijn een hele dag te staken mochten er geen stappen gezet worden."

Archieffoto GvA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kontich