70-jarige man misbruikt 5-jarig meisje en moet niet naar de cel

Een zeventigjarige man uit Luik verkrachtte een vijfjarig meisje, dat meldt de Waalse krant La Meuse. De correctionele rechtbank van Luik veroordeelde hem hiervoor tot een celstraf van vijf jaar. De straf is echter voorwaardelijk, waardoor de man niet naar de cel moet.

jlanssiers

De Luikenaar werd in 2012 opgepakt. Men stelde toen vast dat de man een vijfjarig meisje had misbruikt. Hij zou haar hebben aangeraakt en gepenetreerd. De zeventigjarige man is geen onbekende voor de familie. Hij is de vader van de partner van de moeder.

Het meisje had thuis verteld dat de man haar aanraakte wanneer ze er moest langsgaan. Wanneer de zeventigjarige Luikenaar onder invloed van alcohol was, veranderde het gedrag van de oude man. Hij probeerde het meisje te overtuigen om hem te strelen en seks met hem te hebben. Uiteindelijk heeft hij het meisje verkracht.

De correctionele rechtbank veroordeelde de man voor verkrachting van een minderjarige. De man kreeg hiervoor vijf jaar cel, maar de celstraf is voorwaardelijk. De zeventigjarige Luikenaar hield tijdens het proces steevast vol dat het meisje zou hebben gelogen.

JERL

MEER OVER Luik