Vrijspraak voor man die dodelijk ongeval veroorzaakte door put in wegdek

Een vrachtwagenchauffeur die in 2011 een dodelijk ongeval veroorzaakte in Waasmunster toen hij frontaal inreed op een personenwagen, omdat hij de controle over het stuur verloor toen hij in een put in het wegdek reed, is vrijgesproken voor onopzettelijke doding. Dat heeft de politierechtbank van Dendermonde vrijdag beslist. Ook een ambtenaar van Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen, die volgens de verdediging van de chauffeur de put eerder al had moeten laten herstellen, werd vrijgesproken.

jrosquin

Het ongeval gebeurde op 4 april 2011 op de N446 in Waasmunster. Een vrachtwagen die in de richting van Dendermonde reed, week af van zijn rijvak en botste frontaal op een tegenligger. De bestuurder van het aangereden voertuig raakte zwaargewond en moest bevrijd worden door de hulpdiensten. Ze probeerden de man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De chauffeur van de vrachtwagen verklaarde dat hij in een put reed, waardoor zijn vrachtwagen naar het andere rijvak geslingerd werd. Het parket van Dendermonde stelde een verkeersdeskundige aan, en die bevestigde dat het ongeval te wijten is aan een put van 10 centimeter diep en 1 meter lang.

'Niet-prioritaire' put

De Vlaamse overheid had de week voor het ongeval al een melding gekregen van de gevaarlijke situatie. Een wegenopzichter van Wegen en Verkeer zou de put echter als "niet-prioritair" gecatalogeerd hebben, en de advocaat van de vrachtwagenchauffeur dagvaardde de ambtenaar voor nalatigheid. De wegenopzichter werd echter vrijgesproken, omdat de put later zou hersteld worden. De vrachtwagenchauffeur, die te snel reed op het ogenblik van het ongeval, werd eveneens vrijgesproken.

Archieffoto Geert De Rycke

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Waasmunster