Uitbaters discotheek Highstreet stoppen ermee

Print

Uitbaters discotheek Highstreet stoppen ermee

Hoogstraten - Tijdens het weekend 7 en 8 juni stopt Highstreet definitief te bestaan. De naam leeft nog even verder, maar na bijna drie decennia houdt de familie Van Ostaijen ermee op.
Op 7 juni is er een afscheidfeestje, op 8 juni nog eens voor beperkte kring. Wie het uitgaansleven een beetje kent in Hoogstraten en omstreken, moet even slikken. Dat geldt zeker voor Gunther Schellekens van hotel-restaurant De Tram op de Vrijheid. Hij organiseert al jaren samen met zijn vriend Fred de Nacht van de Horeca. "Want dat is het wel", zucht Gunther. "Fred was een vriend. Misschien zelfs een beetje een tweede papa. Ik weet nog dat ik samen met hem op reis ging in Amerika en dat hij écht mijn vader moest spelen. Ah ja, of ik kreeg geen glas alcohol. We schelen ook achttien jaar he. Het zal raar doen."

Er is amper reclame gemaakt, maar het evenement op 8 juni, de dag na de laatste echte Highstreetavond, zit al eivol in De Tram. Vijftig inschrijvingen en er is plaats voor 100. "Wie wil kan naar hier komen tegen 19u voor een aperitief", zegt Gunther en zijn broer Peter, met wie hij al jaren de zaak samen uitbaat. "Daarna gaan we eten en wordt iedereen tegen 22.30u in de HI25 verwacht, boven Highstreet. Daar zullen ze ook wel een glaasje cava krijgen zeker (lacht). Alles samen voor 65 euro."

Fred Van Ostaijen wil binnenkort zijn verhaal doen over Highstreet. Zijn discotheek een beetje. Zeker zijn levenswerk. Bijna drie decennia lang heeft de familie de plak gezwaaid. Eerst vader, daarna de dochter, met hart en ziel. De hervorming tot een evenementenhal heeft niet mogen baten. Toch hebben ze naam gemaakt. Highstreet blijft bestaan tot de zomer van dit jaar en daarna zal de discotheek onder die naam volledig verwezen worden tot de annalen van de uitgaansgeschiedenis. R.I.P. Highstreet.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio