1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Weer reeks brandstichtingen in Herentals

Op drie plaatsen in dezelfde straat in Herentals werd afgelopen nacht brand gesticht. Er was behoorlijk was schade, maar er vielen geen gewonden. Een persoon werd aangehouden. Twee weken terug werd het centrum van Herentals ook al geteisterd door een reeks brandstichtingen.

jrosquin

De branden werden gesticht in de Fraikinstraat, in het centrum van Herentals. Omstreeks kwart voor 3 kwamen de eerste meldingen binnen van een brand van een afvalcontainer op de hoek van de Belgiëstraat en de Augustijnenlaan. Wat later stond het wc-papier in brand in een mobiel toilet aan de Fraikinstraat.

Rond half 5 viel een houten constructie achter de huizen ter hoogte van de Kebabzaak goed 100 meter verder ten prooi aan de vlammen. Die laatste brand was hevig want een groot deel van het grote houten gebouw werd vernield. De brandweer kon gelukkig een uitbreiding naar geparkeerde auto's en andere garages in de buurt voorkomen.

Toen de politie arriveerde, kon ze ditmaal wel een verdachte vatten. Verder onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om de pyromaan gaat.

De politie zoekt intussen getuigen die tussen 2.15 uur en 4.30 uur verdachte personen zagen in de omgeving van de Fraikinstraat. Zij kunnen zich aanmelden op het gratis nummer 0800 940 14 of zich wenden tot het hoofdcommissariaat aan de Molenvest.

Twee weken geleden werd er, eveneens 's nachts, al eens brand gesticht in Herentals. Er werden toen acht brandhaarden gesignaleerd. Mogelijk gaat het om dezelfde dader.

Foto 's BFM

Lees ook: Vandalen stichten zeven branden in Herentals

MEER OVER Herentals

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio