OCMW start met mobiel kinderspeelpunt

Print
Lier - Het OCMW gaat een mobiel kinderspeelpunt uitbouwen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren van vier tot vijftien jaar. Dit gebeurt met Vlaamse subsidies.
De Vlaamse regering keurde begin februari een nieuwe regelgeving goed waardoor een aantal gemeenten geld ontvangen om een beleid te voeren op het gebied van kinderarmoedebestrijding. Lier heeft recht op een jaarlijks Vlaams subsidiebedrag van 45.946 euro.

"Met deel van het budget, namelijk 23.800 euro, starten we een mobiel kinderspeelpunt op. Dit doen we in samenwerking met vzw Arktos, die heel wat kennis heeft opgebouwd in het werken met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Het initiatief richt zich tot kinderen tussen 4 en 15 jaar: bij voorkeur kansengroepen", zegt OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

"Het spelaanbod vindt plaats in de wijken en buurten, elke dag tijdens de schoolvakanties en op woensdagnamiddagen tijdens de schoolperiodes. Na analyse kan op deze manier een maatschappelijke problematiek gedetecteerd worden."

"De rest van het budget, namelijk 22.146 euro, zetten we in om extra uren te creëren voor het realiseren van de uitbouw van het lokaal flankerend onderwijsbeleid. Concreet gaat het om het uitbouwen van de initiatieven op vlak van taalondersteuning, om de ontwikkeling van bijkomende initiatieven naar huiswerkbegeleiding en om de aanpak van de ongekwalificeerde uitstroom in Lier."

Het projectplan-Kinderarmoede wordt op dinsdag 27 mei ter goedkeuring aan de OCMW-raad voorgelegd.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio