Moeskroen-Péruwelz: satellietclub van Rijsel

Royal Moeskroen-Péruwelz promoveert, amper vier jaar na de oprichting in 2010, al naar eerste klasse. Met Moeskroen-Péruwelz, ontstaan uit het failliete Excelsior Moeskroen en momenteel een sattelietclub van Rijsel, krijgt de Jupiler Pro League er een opvallende exponent bij.

drombouts

De club werd in 2010 opgericht na het faillissement van toenmalig eersteklasser Excelsior Moeskroen. Het stamnummer werd overgekocht en onder de nieuwe naam ging het team aan de slag in vierde klasse.

Al snel werd Moeskroen-Péruwelz overgenomen door de Franse topclub Rijsel, die vooral spelers uit het tweede elftal op "Le Cannonier" stalde (en nog steeds stalt). Twee jaar na elkaar promoveerde de club, om in het seizoen 2012-2013 al tweede te eindigen in de Belgacom League. In de eindronde liep het toen mis tegen Cercle Brugge, dat zich in extremis kon verzekeren van het behoud in eerste klasse.

Dit jaar kende de club van coach Rachid Chihab, ook een expat van Rijsel, meer geluk in de eindronde, ondanks een vierde plaats in de competitie. Er werd begonnen met een gelijkspel op verplaatsing bij OH Leuven (0-0) en een zege tegen Sint-Truiden (2-1). Daarna volgden een nederlaag (0-1) en gelijkspel (2-2) tegen Eupen, alvorens de eindronde werd afgesloten met zeges tegen OH Leuven (1-0) en STVV (2-4).

Net als Excelsior Moeskroen destijds werkt Moeskroen-Péruwelz zijn thuiswedstrijden af op Le Cannonier. Excelsior speelde tussen 1996 en 2010 onafgebroken in eerste klasse.

Foto Belga

Meer voetbalnieuws