Voormalig terrein frituur is sluikstort geworden

Buren van het voormalige frituur 't Containerke klagen steen en been over de afwikkeling van het dossier frituur 't Containerke. Na de verplichte sluiting staat het gebouw er vervallen bij en trekt het volgens hen tal van sluikstorters en ongedierte aan.

Wijckmans Jef

Omdat de zaakvoerder zich volgens het gemeentebestuur niet aan de verbouwingsvoorwaarden hield, liet ze de werken stilleggen en zelfs de uitbating van het frituur stilleggen. Sindsdien verloedert de site helemaal, iets wat alleen door sluikstorters en ongedierte wordt gewaardeerd.

"Tientallen zakken huis-, tuin, keuken- maar ook industrieel afval liggen op het terrein gesluikstort" zegt buurtbewoner Jos Wijckmans. "Ik heb het gemeentebestuur hiervan op de hoogte gebracht maar er verandert niets tenzij dat ook ratten het terrein hebben ontdekt."

Burgemeester Wendy Weckhuysen (CD&V) zegt er de milieuambtenaar naartoe te zullen sturen. "Als het inderdaad klopt zenden we een ingebrekestelling naar de eigenaar. Die moet immers instaan voor onderhoud en netheid van zijn of haar eigendom."

Jef Wijckmans

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio