Gevaarlijke situaties door geschrapt zebrapad

De directie van basisschool de Wijngaard wijst het stadsbestuur op de gevaarlijke situatie die is ontstaan door het weghalen van het zebradpad aan De Repertoire. De schoolkinderen steken daar nu onbeschermd de drukste invalsweg van Herentals over.

drombouts

De heraanleg van de Poederleeseweg, en met name de heraanleg het kruispunt van de baan met de Olympiadelaan, zorgde ervoor dat het zebrapad dat in de verlengenis lag van de smalle wegenis die de Poederleeseweg verbindt met de achterliggende woongebieden en de school aan De Wijngaard, verdwenen is.

Dat bezorgt heel wat ouders én de schooldirectie zorgen. De kinderen, eventueel vergezeld van hun ouders, worden nu geacht vanaf het weggetje dat uitgeeft op de Poederleeseweg, naar het heraangelegde kruispunt te stappen, om daar over te steken. Bij het kruispunt, waar de verkeerslichten nog niet in werking zijn, ligt een nieuw zebrapad.

Maar omdat er naast de Poederleeseweg geen voetpad ligt, moeten ze dan wel eerst honderd meter over scheve kasseien met Parijs-Roubaix-allures, zand en de opritten van huizen die aan de voortuinen van de woningen naast de Poederleeseweg liggen.

Geen gezonde situatie, en dat beseft ook schepen van Openbare Werken Jan Michielsen (CD&V). "De gemeente kan niet zomaar terug een zebrapad ter hoogte van De Repertoire leggen", zegt hij. "De Poederleeseweg is een gewestweg, dus gaan we contact nemen met het Vlaams Gewest om te zien wat er kan. Tot zolang moet iedereen die daar wil oversteken het zebrapad aan het kruispunt gebruiken. We hebben de politie gevraagd om tijdens de spitsuren de schoolkinderen op die plaats met twee agenten te begeleiden."

Marc HELSEN

Foto Louis Verbraeken

MEER OVER Herentals

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio