Antwerp Giants verliezen opnieuw van Oostende in play-offs

Antwerp Giants verliezen opnieuw van Oostende in play-offs

Antwerp Giants verliezen opnieuw van Oostende in play-offs

Print
Port of Antwerp Giants heeft donderdag ook het tweede duel tegen Oostende verloren in de halve finales van de play-offs. De kustploeg won in Antwerpen met 70-78. Als de Antwerp Giants zaterdag verliezen in Oostende, zijn ze uitgeschakeld.

Wilden Port of Antwerp Giants nog kans maken voor een finaleplaats in de play-offs kon er best gewonnen worden tegen landskampioen Oostende. De kustploeg had de eerste (thuis)match indrukwekkend met winst afgesloten.

Na vier minuten hadden de bezoekers al meer fouten dan punten. Pearson en Turner hadden ondertussen voor 12-2 gezorgd. Al wat in Oostende binnen viel, strandde nu op de ring en de kampioen kreeg geen poot aan de Antwerpse grond. De Giants stonden ook sterk te verdedigen. Na het eerste kwart was het 19-11.

Vier Antwerpse bommen op rij van Pearson, Stewart en Turner hielden de bezoekers op 31-20. Maar Oostende kroop terug in de match, halveerde de achterstand in enkele minuten langs Thompson en Marnegrave. (35-30) Halfweg was terug alles mogelijk met 39-36 op het bord.

Na de pauze driepunterde alweer Thompson beide ploegen terug naast elkaar. (39-39) Bij 44-45 was er de eerste Oostendse voorsprong dankzij Djordjevic. Met een 6 op 6 vanachter de vrijworplijn namen de Giants de voorsprong terug over naar 52-47. Met nog één kwart te spelen hadden de mannen van Vervaeck nog een 54-47 bonus vast.

De mannen van Gjergia profiteerden van één minuut concentratieverlies bij de thuisploeg en het was weer 54-53. Gjergia bleef roteren met heel zijn bank zonder de ploeg te verzwakken. Vervaeck moest teruggrijpen naar zijn basisspelers. Bommen van Gillet en generaal Djordjevic deden de match kantelen.(58-66) Pearson wilden echter nog van geen wijken weten maar kreeg aanvallend te weinig steun.

Zo ging match 2 ook naar de regerende kampioen. De havenjongens moeten nu al twee keer winnen in Oostende, een bijna onmogelijke opdracht. Eindstand: 70-78.

Port of Antwerp Giants : Moors 7, Donkor 0, Turner 9, Thomas 0, Pearson 19, Spica 4, Stewart 8, Mwema 6, Simons 3, De Zeeuw 14
Oostende : Berggren 8, Serron 10, Echenique 0, Thompson 16, Marnegrave 8, Petrovic 0, Wilkinson 3, Gillet 3, Salumu 3, Ponitka 5, Boukichou 0, Djordjevic 22

Ludo Hendrickx

Foto Gmax

Meer basketbal