Vier jaar cel voor 18-jarige 'kopschopper' in Aalst

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft donderdag een 18-jarige jongeman uit Ninove veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar met uitstel. De veroordeelde schopte in 2013 als minderjarige een man meermaals tegen het hoofd.

De feiten vonden plaats op 1 juni 2013 aan de Grote Markt in Aalst. De federale politie had camerabeelden verspreid van het geweldincident, waarbij een bewusteloze man meermaals tegen het hoofd werd geschopt. De dader werd kort daarna geïdentificeerd en de jongen gaf zich aan bij de lokale politie van Aalst. Hij was 17 jaar op het moment van de feiten en werd door de jeugdrechtbank uit handen gegeven.

De correctionele rechtbank veroordeelde hem tot vier jaar cel, waarvan een jaar met uitstel onder probatievoorwaarden. "We zullen het vonnis bestuderen en bekijken of we in beroep gaan", zegt Steven Henderickx, de advocaat van de jongen. "Het vonnis ligt in de lijn van de verwachtingen. Het geeft hem nog een kans om als hij vrijkomt te werken om zijn slachtoffers te betalen. Hij was bereid dat te doen en bereid om voorwaarden opgelegd te krijgen."

Nu in het nieuws