82-jarige vrouw vermoord in woning in Mechelen

82-jarige vrouw vermoord in woning in Mechelen

82-jarige vrouw vermoord in woning in Mechelen

Print
Een 82-jarige vrouw is donderdag dood aangetroffen in haar woning aan de Oude Leestsebaan in Battel (Mechelen). Daar lag het slachtoffer al enkele dagen. Volgens de eerste berichten zou ze een slag hebben gekregen op het achterhoofd.

Het was de zoon die zijn moeder Maria W. aantrof. Hij merkte dat een deur achteraan het huis op de hoek met de Schouwbroekstraat geforceerd was. Eens binnen zag de man zijn moeder liggen. Hij verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten, maar die konden voor het slachtoffer helaas niets meer doen. Buren hadden de vrouw begin deze week voor het laatst gezien. Vermoedelijk is ze een drietal dagen geleden om het leven gekomen.

De lokale politie en het parket kwamen ter plaatse, net als het labo van de federale gerechtelijke politie. Zowel een roofmoord als een betrapte inbreker die de vrouw iets aandeed, behoren tot de pistes van het onderzoek. Enkele jaren geleden stond de vrouw al eens oog in oog met een inbreker. Haar zoon heeft de woning toen extra beveiligd met prikkeldraad.


SVH, LDN

Foto Marc Aerts

.

Nu in het nieuws