Duizend euro voor oud-leerling en blindengeleidehond

De gemeentelijke basisschool Sint-Jan overhandigde een cheque ter waarde van duizend euro aan Scaledogs. Deze organisatie leidt blindengeleidehonden op. Arendonkenaar Kristof Nijs kreeg een maand geleden een zwarte labrador van hen.

Nu het schooljaar bijna ten einde loopt, rondt Sint-Jan haar solidariteitsprojecten af. Via verschillende inzamel -en recyclageacties vergaarden ouders en leerlingen duizend euro. In de zoektocht naar een goed doel kwam de school snel uit bij Kristof Nijs (33). "Deze oud-leerling is blind en lang geen onbekende in Arendonk", verduidelijkt directeur Jan Van Gorp.

"Kristof passeert met zijn nieuwe blindengeleidehond bijna dagelijks de school en de kinderen kennen hem."

Kristof is blind geworden op zijn tiende ten gevolge van een verkeersongeluk met een vrachtwagen. "Op het moment van het ongeval zat ik hier in het vijfde leerjaar", legt Kristof uit. "Via een speciaal traject en de inspanningen van directeur en leraren kon ik toch mijn laatste jaren op Sint-Jan vervolmaken. Ik ben daar de school nog steeds bijzonder dankbaar voor. Normaal moest ik naar een blindeninternaat. "

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van de Kempen.

Roel Jacobs

Foto BDD

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio