Het WK van de internetredactie: Nederland door naar tweede ronde (video)

Het WK van de internetredactie: Nederland door naar tweede ronde (video)

Het WK van de internetredactie: Nederland door naar tweede ronde (video)

Print
Tegen alle verwachtingen in is Nederland al na twee wedstrijden probleemloos door naar de achtste finales. Oranje kende geen problemen met Australië.

Man van de wedstrijd was Arjen Robben. De pijlsnelle Bayern-speler sneed eerst dwars door de Australische defensie en schakelde de keeper uit met een schot in de kruising. Daarna dribbelde hij zich helemaal los op de rechterflank om vervolgens netjes de bal op het hoofd van Jeremain Lens te toveren. Over en uit voor Australië, dat nu al moet winnen tegen Spanje om nog door te stoten naar de volgende ronde.

Nederland kan intussen met de vingers in de neus kan afwachten wat de rest er van bakt. Toch een verrassing van formaat.

Kroatië krijgt Kameroen niet gevloerd

Kroatië speelde haast even fris voetballend als tijdens de verrassend gewonnen openingswedstrijd tegen Brazilië, maar tegen Kameroen zat het geluk niet mee. Tientallen aanvalsgolven bleven zonder succes en ondertussen was het met de billen dicht kijken naar de zeer scherpe counters van Kameroen. Uiteindelijk kwam Kroatië nog erg goed weg toen de beide spitsen van Kameroen van wel erg dichtbij hoog over knalden. Zo ligt in Groep A nog alles open op de laatste speeldag en mag heel Brazilië bibberend afwachten of de topfavoriet de eerste ronde van het tornooi wel overleeft.

Spanje zet openingsblunder recht

Spanje heeft, weliswaar met een miniem verschil, de maat genomen van Chili. Er werd veel verwacht van het Chileens team op dit WK, maar in de openingswedstrijd konden ze het niet halen tegen zwakke broertje Australië en tegen Spanje konden ze nauwelijks een deuk in een pak boter voetballen. Spanje won dan misschien met een miniem verschil -een lage streep van David Silva- het domineerde de hele wedstrijd. Nu nog winnen van Australië en de wereldkampioen stoot door naar de volgende ronde.