Derde kandidaat-koper voor perserij Ford Genk

Na de West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey en het Oost-Vlaamse Van Heyghen Staal heeft er zich een derde kandidaat-overnemer gemeld voor de perserij van Ford Genk. Dat heeft personeelsdirecteur Dirk Cattoir van Ford Genk aan de vakbonden laten weten. "Voor ons maakt het niet uit wie het is, zolang er maar nieuwe jobs bijkomen", zeggen Hasan Düzgün en Mario Versavel van het ACLVB.

tmas

"Er werd net als de vorige keren niet gezegd om wie het gaat", zeggen de twee vakbondsleden. "De directie vindt dat het aan de overheid is, die de terreinen bezit, of aan de kandidaat-koper zelf om dit bekend te maken. Voor ons maakt het ook niet zoveel uit wie het uiteindelijk wordt. Het enige criterium zou het aantal jobs moeten zijn dat gevrijwaard kan worden."

Want de bonden merken dat de tijd dringt. "We zijn nu zo'n zeven maanden voor de sluiting van de fabriek", stelt Düzgün. "Het wordt dus hoog tijd dat er wat beweging komt in de herbestemming van het bedrijf. We hopen dat deze deal snel wordt afgerond en dat er ook spoedig andere investeringsprojecten opduiken om zoveel mogelijk banen te kunnen redden. Het enige wat nog telt is jobs!"

Belga, Archieffoto

Vastgoed

Jobs in de regio