Fatale duiveluitdrijving komt niet voor het assisenhof

Fatale duiveluitdrijving komt niet voor het assisenhof

Fatale duiveluitdrijving komt niet voor het assisenhof

Print
Antwerpen - De zaak rond de duiveluitdrijving die de 18-jarige Laila A. uit Antwerpen fataal werd, zal dan toch voor de correctionele rechtbank behandeld worden. Haar zus vond dat ze gefolterd werd en dat de zaak voor het hof van assisen moest komen, maar de kamer van inbeschuldigingstelling dacht daar donderdag anders over.

Laila A. werd op 10 oktober 2009 dood aangetroffen in de ouderlijke woning in Antwerpen. Haar lichaam vertoonde zware brandwonden die met een bijtend product veroorzaakt werden. De ouders verklaarden dat ze een gebedsgenezer onder de arm hadden genomen omdat hun dochter geplaagd werd door nachtmerries, weinig at en zienderogen vermagerde. De man had de duivels die in haar lichaam huisden, proberen te verjagen.

De ouders betwisten iedere betrokkenheid bij haar dood, maar ook de gebedsgenezer ontkent in alle toonaarden. De raadkamer zag in januari voldoende aanwijzingen van schuld om hen naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor het toebrengen van opzettelijke slagen die ongewild haar dood tot gevolg hadden.

De zus van Laila ging daartegen in beroep, omdat ze meende dat de zaak voer was voor het assisenhof, maar de kamer van inbeschuldigingstelling was niet dezelfde mening toegedaan.

Archieffoto BHUL

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio