Personeelstekort bij rusthuis leidt tot werkonderbreking

Het personeel van woonzorgcentrum De Hazelaar in Kontich zal vrijdagmiddag het werk kortstondig neerleggen. Dat melden de bediendebonden LBC-NVK en BBTK donderdag in een persbericht. Onder meer een personeelstekort zou aan de basis van de onvrede liggen.

drombouts

Sinds februari van dit jaar exploiteert De Hazelaar ook de zogenaamde 'Melrose'-serviceflats (foto) in Kontich. Volgens de vakbonden was er al een personeelstekort bij het rusthuis, maar zorgde de overname voor extra werkuren, die niet gecompenseerd worden door nieuwe aanwervingen. "De directie is niet van kwade wil. Het probleem situeert zich eerder op het niveau van de raad van bestuur. Die wil geen aanwervingen doen", verklaart LBC-NVK-secretaris Olivier Remy.

Door de onderbemanning draait volgens de bonden ook de loon- en personeelsadministratie niet vlot. "Zo krijgen werknemers soms te weinig loon uitbetaald en ontvangen ze verkeerde loonbriefjes. In sommige gevallen werd onterecht loon ingehouden", klinkt het. De bonden vragen dat ook daaraan verholpen wordt door een aanwerving.

De Hazelaar ontvangt overheidsmiddelen om anderhalve zorgkundige of verpleegkundige in te zetten om de afwezigheid van personeel en werkdrukpieken op te vangen, maar "al drie maanden is minstens één job niet meer ingevuld", luidt het in het persbericht.

Omdat het personeel de problemen verder wil aankaarten en meer gehoor wil vinden bij de directie, wordt vrijdagmiddag tussen 11.00 uur en 12.00 uur het werk onderbroken. De bonden hadden vorige dinsdag nog een gesprek. Er is volgens Remy voorlopig nog geen nieuw gesprek met de directie gepland.

Archieffoto Dirk Van de Velde

MEER OVER Kontich

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio