Ook Vilvoordse moslimgemeenschap rouwt om Dehaene

Ook de Vilvoordse moslimgemeenschap treurt om het overlijden van Jean-Luc Dehaene. "Alles wat de moslimgemeenschap heeft in Vilvoorde, met name de moskee en het offerfeest hebben we aan hem te danken. Zijn overlijden is heel triest voor ons". Dat heeft Mimoun Aquichouh, voorzitter van de moskee aan de Mechelsesteenweg, gezegd op Ring-TV. Hij bracht donderdag in het stadhuis een laatste groet aan het stoffelijk overschot van Dehaene.

ikerremans

Toen in 2003 de plannen van de moslimgemeenschap voor de inrichting van een moskee in een pand aan de Mechelsesteenweg bekend raakten, stak een storm van protest op bij omwonenden en handelaars. Burgemeester Dehaene bereikte met de moslimgemeenschap een overeenkomst over de inrichting en trotseerde het protest. Omwonenden en Vlaams Belang trokken nadien nog tevergeefs naar de Raad van State tegen de bouwvergunning. Het was ook onder het bewind van Dehaene dat de organisatie van het offerfeest op punt werd gesteld.

"Deze moskee is er grotendeels dankzij hem gekomen, dankzij het geloof dat hij had in onze gemeenschap. Dehaene was een bruggenbouwer en maakte geen onderscheid tussen gemeenschappen en tussen burgers. Hij was een echte vader voor Vilvoorde", aldus Houari El Hannouti, woordvoerder van de moskee van Vilvoorde op Ring-TV. De Vilvoordse moslims hebben volgens Aquichouh ook gebeden voor Dehaene en zullen vrijdag met een delegatie de begrafenis bijwonen.

Belga Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER