Gerets voorgesteld als nieuwe coach van Al Jazira

Eric Gerets (60) is donderdag officieel voorgesteld als nieuwe trainer van Al Jazira. "De Leeuw" ondertekende in Abu Dhabi een contract voor twee seizoenen.

fvranckx

Gerets vervangt bij Al Jazira de Italiaanse oud-doelman Walter Zenga. Een week na zijn ontslag bij het Qatarese Lekhwiya, klonk de voormalige Rode Duivel alvast ambitieus.

"Al Jazira is een ploeg die het gewoon is om de prijzen te spelen. De doelstellingen zijn duidelijk. We willen trofeeën winnen. De eerste prioriteit is het behalen van de landstitel. Daarvoor zullen we vechten tot het einde. Ik hoop aan het eind van het volgende seizoen met de supporters een feestje te kunnen bouwen."

"Druk bij mezelf"

De druk om prestaties te leveren, schrikt Gerets niet af. "Ik ben al veertig jaar actief in het voetbal als speler en als coach. Druk leg ik mezelf op. Ik verlang van mijn spelers dat ze het beste uit zichzelf halen. Talent alleen volstaat niet. Iedereen moet hard en toegewijd willen werken. Dit is het mooiste beroep in de wereld."

Gerets was trainer van Lekhwiya sinds oktober 2012. Daarvoor was hij coach van onder meer PSV, Kaiserslautern, Wolfsburg, Galatasaray, Marseille, Al-Hilal en de nationale ploeg van Marokko. In eigen land zat Gerets op de bank bij RFC Luik, Lierse en Club Brugge.

Bij Al Jazira treedt Gerets in de voetsporen van Walter Meeuws, die er in 2005-2006 technisch dirtecteur was, en Frank Vercauteren, die er (met Hugo Broos) trainer was in het seizoen 2011-2012.

Belga, Archieffoto PN

Meer sportnieuws