Op de tweede plaats en toch succesvol (video)

Print
De ontknoping van The Voice van Vlaanderen kan u vrijdagavond bekijken bij VTM. Maar wat betekent het om The Voice van Vlaanderen te winnen? Misschien liggen er glamoureuze tijden in het verschiet of verdwijn je als winnaar in de vergetelheid? Wij snorden enkele succesvolle artiesten op, waaronder Natalia, die op de tweede plaats eindigden in de finale van een zang- of muziekwedstrijd.

Robby Longo

Robby Longo eindigde op de tweede plaats bij het tweede seizoen van The Voice van Vlaanderen. Hij nam het op tegen Paulien Mathues. Robby bracht ondertussen een plaat uit die platina kreeg, terwijl het album van Paulien Mathues het veel slechter deed. Met zijn single Country Man greep Robby Longo net naast de Radio 2 Zomerhit.

Kato Callebaut

Tijdens Idool 2011 moest Kato het onderspit delven tegen Kevin Kayirangwa. Maar na de wedstrijd kreeg Kato een platencontract bij Sony. Idool-winnaar Kevin Kayirangwa gaf zijn muziekcarrière al op na één album, terwijl Kato doorging. Zij bracht twee albums uit en nog een tiental singles. Vorig jaar is Kato ook gestopt omdat ze rugklachten heeft. Zij is bekend van haar singles More to Me en Dancing on my Own.

The Black Box Revelation

Intussen is The Black Box Revelation wereldbekend. Ze speelden op festivals in binnen- en buitenland, ontvingen muziekawards en speelden in het voorprogramma van onder andere dEUs, Beady Eye en Iggy Pop. De muziek van de twee Belgen wordt ook gebruikt in de Amerikaanse topseries Californication, Sons of Anarchy, Vampire Diaries en True Blood. Maar in 2006 verloor The Black Box Revelation van The Hickey Underworld in de finale van Humo's Rock Rally. The Black Box Revelation is momenteel bezig met de opnames van een vierde album. Hun bekendste nummers zijn Rattle My Heart en High On A Wire.

Natalia

Natalia Druyts werd in 2003 bekend door haar deelname aan Idool. Ze moest het in de finale opnemen tegen Peter Evrard. Natalia verloor de slag, maar niet de oorlog. Na Idool kreeg Natalia ook een contract aangeboden bij Sony. Ze bracht daarna een negental albums uit waarvan de meeste goud of platina haalden. Ze werkte ook samen met internationale bekendheden zoals The Pointer Sisters en Lionel Richie. Natalia is nu een vaste waarde in het medialandschap van Vlaanderen en een internationale bekendheid.

Admiral Freebee

Tom van Laere, beter bekend als Admiral Freebee, werd bekend op Humo's Rock Rally in 2000. Hij scoorde in 2003 met zijn Vlaams rockklassieker Einstein Brain. Admiral Freebee trad in 2009 op als voorprogramma voor Neil Young. Admiral Freebee scoorde onlangs nog een hit met Nothing Else To Do.

2Fabiola

Last but not least, hoewel het geen tweede plaats was, mogen we ook Patje Krimson niet vergeten. Hij eindigde met zijn groep 2Fabiola op een derde plaats in de halve finales van Eurosong. Krimson en 2Fabiola beschouwen zichzelf dan ook als de 'morele winnaars', omdat zij er meer succes aan overhielden dan de andere kandidaten.

JERL
Foto CJ: Admiral Freebee

.

Nu in het nieuws