Henin: "Waar zijn de superatleten in het tennis?"

Henin: Waar zijn de superatleten in het tennis?

Henin: "Waar zijn de superatleten in het tennis?"

Print
Justine Henin, voormalig nummer één van het vrouwentennis, haalt in het magazine Play Tennis uit naar de huidige generatie tennissters. "Hebben de jonge tennistalenten nog wel zin om zich pijn te doen?"

Henin nam in 2011 definitief afscheid van het proftennis. Ondertussen is ze mama geworden van dochtertje Lalie (14 maanden) en hielp ze haar eigen tennisclub 'Club Justine Henin' er weer bovenop.

Ze volgt het WTA-circuit nog altijd, al zit er volgens de ex-kampioene wel een en ander fout. "Serena Williams is oppermachtig, als ze er zin in heeft toch. Dat zal op Roland Garros wel het geval zijn, ze heeft de laatste jaren toch een band opgebouwd met Parijs. Ik heb enorm veel respect voor haar maar kijk toch nog altijd uit naar een opkomende youngster, of zelfs een hele generatie die haar het vuur aan de schenen kan leggen", zegt Henin.

Ze vraagt zich af of er wel iemand is die Serena Williams echt iets kan maken. "Je moet eens de ranking van vandaag naast die van tien, vijftien jaar geleden leggen: het ontbreekt aan echte vedetten. Vedetten die bovendien regelmaat in hun prestaties kunnen steken."

Spirit

De voormalige nummer één richt haar pijlen ook op het Belgische tennis. "Tja, hebben de jonge tennistalenten nog wel zin om zich pijn te doen, om uit de comfortzone te gaan? Als dat niet het geval is, is dat geen oneer. Maar als je uitzonderlijke dingen wil doen, moet je nu eenmaal lijden en de moeilijkheden onder ogen zien."

"Ik weet dat ik hiermee niet veel vrienden ga maken maar is dat niet juist het probleem in België? Het is hier allemaal zo sympathiek, we hebben een goed leven. We mikken ook heel hard op een mooie tennistechniek, ik denk zelfs dat we daarin wereldkampioen zijn. Maar waar zijn de superatleten? En wat met de mentaliteit, de spirit? Kan daar niet meer aan gewerkt worden?", aldus nog Henin.

Henin stond in totaal 117 weken op nummer één in de WTA-ranking. Ze won zeven grandslamtornooien en een gouden medaille op de Olympische Spelen.

Foto Belga

Meer sportnieuws